Biltur !

Ikväll så har jag och gumman vart ute och åkt bil. Vi lånade konung av svensk landsväg för att vara säkra på att vi skulle ta oss dit vi hade tänkt ; ) Vi har snurrat efter ett gäng skokgsbilvägar. En del är rätt lösa att köra efter, men det är ju den årstiden så. Fyra älgar, en massa tjädrar och en räv var va vi fick se. Rekognoserade även lite inför bäverjakten. Och jag hittade minnsan ett ställe som var utan dess like. Bävern hade varit tamme fan överallt, så jag får nog ta med mig Mattias och fara dit. Vi såg även en fågel under kvällen som jag blev lite osäker över. Ska kolla i fågelboken medans jag skriver detta inlägg så kanske jag kan ge en redogörelse av vad det var för fågel. Vi var kring Yxsjö´n och körde, där var allt sig likt. Precis som vanligt, inga förändringar alls!
Ja någon ornitolog är man ju inte precis, Har kollar i boken nu och den enda jag kan likna den med är Drillsnäppa. Dom är tamme fan identiska. Men jag är inte riktigt säker ändå. Eftersom att vi åker bort i morgon, närmare bestämt till Sollefteå. Så blir det inget bloggskrivande förnst tidigast lördag då vi kommer hem. Tänkte lägga ut dragspelsinslaget för denna tisdag och även ett annat musik inslag som skall vara som veckans låt.



Harry Hussey & Alan Young - Improvised Accordion Jazz Duet



Veckans låt framförs utav mig själv. Videon är från förra årets valborgsfirande.
Vintern rasat



Älskar dig Lisa

Lisa !

Jag älskar dig mer än något annat !


Härliga Fredag !

Soligt och riktigt varmt, sommarväder med andra ord. Efter att jag kommit hem i förmiddags så var jag och gumman upp på byn en sväng. Handlade lite och gjorde en del ärenden. Snurrat runt ett tag och avlade sedan en visist uppe på berget hos Wiklunds. Ikväll är det som sagt middag med galvgänget, även Baron Bolinder skulle hänga med. Klockan fyra skulle vi samlas hos Jansson och sedan dra på pizzan för att käka. Kan nog bli trevligt, var ett tag sedan vi gjorde nått. Hur kvällen sluta vet jag inte, men jag tror inte att det blir något märkvärdigt. Inte för min del iaf. Ska avrunda detta inlägg och hoppa in i duschen nu och sen göra mig klar.


The Platters - Great pretender
En riktigt höjdarlåt från svunna tider




Älskar dig Lisagumman. Tack för att du finns !

Snart helg !

Dagen har bestått utav handling och städning. Började dagen med att åka och handla lite. När vi kom hem så började Lisa att torka ur kylskåpet. Som för övrigt skulle ha behövt torkas ur för länge sen ; ) Medans hon gjorde det så dammsög jag överallt. Hängde ut sängkläderna m.m. Under gårdagen så förberede jag för kalopsen vi skulle äta idag. Och den blev inte dåligt, jävlar så god den var. Denna gången gjorde jag precis som jag blivit lärd. Och det var en vesäntlig skillnad. Kalops, potatis, rödbetor och en lättöl ; ) Hel fantastiskt, kan jag verkligen rekommendera !
Det är väl vad dagen har bestått utav. Under kvällen så har vi vart ute och promenerat en sväng. Vi gick förbi mor&far för att lämna några papper som mor skulle ha till deklarationen hon ska hjälpa oss med. Ha man tur så kanske man kan få igen lite mera. Vi kom hem för ett tag sedan, hade tänkt se Grannfejden. Men vi kom hem för sent så det sket sig. Just nu dricker jag kaffe och fördriver tiden framför datorn. Imorgon är det fredag som ni säkert vet. Ska iväg en sväng under förmiddagen. När jag kommer hem så hade vi tänkt fortsätta städningen. Toaletten skulle behövts skuras, men vi blev lite lat efter middagen så vi skjöt upp det till morgondagen. Ska även ut och äta med galvgänget imorrn, vet inte om Lisa ska följa ännu. Men det blir nog trevligt : )


Midsommarmiddag 2007
Tyvärr så var inte Jansson med på denna middag.


Jansson i egen hög person ; )



Love you more than anything Lisa !

Onsdag

Lisa har åkt till Dorotea för att jobba, hon slutar runt nio ikväll. Jag har precis duschat och tänkte koka kaffe. Annars gör jag inte så mycket just nu. Ska fara och hälsa på lilljänta runt halv fyra snåret så jag väntar bara i princip. Men jag har tänkt att kolla om älgköttet har tinat upp. Isf så ska jag börja med kalopsen hade jag tänkt ; ) Har inte något mer att berätta för tillfället. Men jag återkommer senare ikväll med ett nytt inlägg.

Love you L

Recept

Har skrivit ner utförandet att matlagningen som skedde under gårdagen. Jag pratade ju om att lägga ut reseptet på bloggen så jag tänkte att jag skulle göra ett försök ; ) Eftersom att jag skrivit ner det själv så lär det inte likna ett vanligt recept. Men jag ska försöka göra så gott jag kan, eller iaf så ni förstår ; P Ska meddela redan nu att det är ungefärliga mått. Har ingenting specifikt att gå efter ; )


Kalops

Fyll en kastrull med vatten ett par centimeter upp. Koka upp detta tillsammans med en buljongtärning, 5-6 lagerblad,
 ca 20 svartpepparkorn och lite soya. Mängden vatten och kryddor varierar lite beroende på mängden kött.

Bryn grytbitarna (gärna älgkött) på hög värme tills de får en riktig brunfärg. Kom även ihåg att salta bitarna. Flytta sedan över dessa i en kastrull. Hacka upp en gul lök och fräs den. Lägg hälften av löken i kastrullen och resten i en skål.

Detta ska nu puttra på svag värme tills att köttet är mört. Låt sedan detta vila över natten. Vid servering nästa dag värm då upp detta. Tillsätt resten utav löke och få den tjockare med hjälp av lite redning, smaka ev. av med mera soya.



Ja som ni ser så är det inte så märkvärdigt. Men väldigt gott ! Får ni för er att prova så hör gärna av er så jag får veta hur det gått för er : ) Fungerar det utan att någon åker akut in till sjukstugan så kanske jag kan ge mig på att skriva ner flera recept åt mina kära läsare !

Jag har ju lovat er bilder från min byggnation på svängvägen. Har nu fört över dessa bilder till datorn och tänker lägga ut dem. Någon vidare beskrivning om tillväga gångsättet och syftet med operationen tänker jag inte delge er. Dels skulle det bli krångligt och skapa en massa frågor som jag förmodligen inte skulle kunna besvara på ett förståeligt sätt. Och dels för att jag isf skulle behövt bilder från operationen början.

   

Som ni ser så har jag målat väggen och byggt en trall. Tittar ni på första bilden så ser ni att högerkanten utav trallen inte ser riktigt rak ut. Det är den inte heller. Anledningen till att jag medvetet sågat den sned är för att pajasen som gjutit golvet inte gjort det riktigt. Kanten är sned, därför var jag tvungen att såga trallen sned för att den skulle passa. Vill någon ha en visning av arbetet kan jag tänka mig att ställa upp.




Tack för att du finns. Du betyder så satans jävla mycket och jag vill aldrig någonsin förlora dig. Du gör mig så lycklig och så otroligt glad. Är så jävla stolt över att vara din pojkvän. Ingen kan vara lyckligare än jag är ! Jag ser ett ljus, jag ser en framtid, jag ser lycka och välbehag, jag ser någon jag kommer att älska för all framtid, jag ser någon jag verkligen vill leva med. Jag ser dig Lisa ! Du betyder allt ! Jag älskar dig ♥

// DIN

Soligt och fint !

Det är riktigt kanonväder ute, soligt och fint : ) Sitter och skriver en arbetsansökan som jag ska lämna in idag hade jag tänkt. Har lite justeringar kvar och sedan är jag färdig. Kollar även efter jobb på ams. Just nu så kollar jag igenom vad det finns i Norge och Finland, finns hur mycket jobb som helst. Mycket praktiska jobb också, men jag tror jag är lite för feg för att fara. Man kanske kan få med sig Jansson ; ) Jajam det visar sig. Älsklingen jobbar till klockan fyra har jag för mig. Hon är väl hemma frammåt kvällen iaf. Ja jag har inte så mycket mer att berätta just nu. Men jag kan återkomma med ett inlägg senare ikväll. Ska lägga upp veckans dragspelsinslag.



Amore



Älskar dig min prinsessa !

Kalops !

Har bytt till sommarsulor på mors och fars bil. Nu rullar det lätt och fint ; ) Har även haft en matlagningskurs med farsan ikväll. Han har ju berätta för mig hur jag ska göra kalops. Jag har gjort det ett antal gånger och inte fått den riktigt bra. Jag tycker att jag har följt min fars beskrivningar till punkt och prick. Men under utförandet ikväll så blev jag varse om att jag inte har gjort som man ska. Hur som helst så har jag nu lärt mig och hoppas att det blir bra när jag nu ska göra de. Är lite ivrig faktiskt, tror jag ska tina upp älgkött imorrn så jag kan bjuda älsklingen på kalops : ) Inte för att det är hennes favorit mat, det har nog blivit lite ut tjatat ; ) Men jag hoppas iaf att det blir bättre. Så skulle man kunna sammanfatta kvällen. Vet på ett ungefär vilka som är mina läsare. Och en del av er kan säkert redan göra kalops. Men eftersom att jag aldrig haft något recept på denna blogg så kanske jag under morgondagen ska skriva ner receptet och lägga ut det ; ) Nu ska jag snar ringa älsklingen. Hon skulle se på Spårlöst försvunnen som slutade klockan 10 och sen kunde jag ringa ; )




Lisa min babe, jag saknar dig !

Ja då var det måndag !

Efter att vi hämtat in tvätten som hängt i tvättstugan över natten. Så åkte gumman till Dorotea för att jobba, hon stannar där tills imorrn. Jag for på svängvägen, ska byta däck åt farsan ikväll. Det är väl vad man kan säga om dagen hittils. Efter jag skrev gårdagens inlägg så var vi på svängvägen och åt middag. Stannade där ett tag, drack kaffe och såg Vad blir det för mat. Han är förjävlig på att laga mat, Per Morberg. Antingen så hatar man honom eller så tycker man om honom. Det blev dock ingen lång visit. Vi höll ju som sagt på att tvätta så det var inte utan att jag kände mig lite stressad. Vi hade en del kvar så jag ville hem och göra bort det. Kvällen varvades med tv och tvätt. Gumman han även med att baka lite bröd : )  Ja så skulle man kunna sammanfatta det.


Bild på jag och Jansson. Eller som BOAK beskrev det, Bröderna Bäver ; )




Älskar dig mer än något annat LisaÄlsklingen. Du och jag föralltid <3

Lyckat !

Det blev lyckat igår, god mat och trevligt sällskap. I vanlig ordning åt man också tills man knapp kunde stå ; ) Det var synd att Svensson och Emil for så tidigt, men vi får väl göra om det någon gång. Efter vi hade ätit och dom hade farit så for vi ut och åkte bil. Ringde till Pinkan för att höra vad han hade för sig. Han svarade inte och det är inte likt honom så vi åkte upp för att se om det var någon hemma. Han satt och spelade wow, därav anledningen till att han inte kunde svara ; ) Vi åkte vidare och jag tror att vi var efter varenda jävla gata i Åsele. Runt byn, norrstrand, söråsele, åslia, ja överallt ; ) Just före ett så var vi hemma. Vi tittade på teve en stund innan vi la oss. Skulle ju upp tidigt idag eftersom att jag skulle tvätta. Men det uppstod ett litet problem, jag somnade innan jag hann ställa väckaren ; ) Men det ordnade sig iallafall, för jag vakna prick 06.55 så de var ingen fara ; ) Dock har det gått halvdåligt att tvätta idag. En maskin har jävlats på senaste så mitt schema har spruckit lite. Men men det ordnar sig nog. Ska snart duscha och sedan ska vi på svägvägen och äta middag =)
Ikväll skulle jag tippa på att det blir någon film och trevligt sällskap med min flickvän =)

Har en film som jag tänkte lägga upp här. Jag vet inte hur många som känner till den här filmen. Jag kom och tänka på den när jag satt vi datorn en kväll. Jag minns att när jag var mindre så brukade den visas på teve. Jag kan inte säga säkert om det var kring jul. Men jag har som för mig de iallafall. Hursom helst så är det skitrolig och väldigt enkel. Den är uppdelad i tre stycken delar, men jag lägger upp alla. The Plank, heter den ; )


Del 1



Del 2



Del 3



Jag älskar dig mer än något annat Lisa. Du är världens underbaraste =)

Ändrade planer !

Kommer precis in från balkongen. Har fuktat in kolen med tändvätska, tänkte att det skulle få dra ett tag. Ändrade planer ja. Bolinder kunnde inte komma på mat och inte Uffe heller. Har inte pratat med Uffe så jag vet inte, men jag antar att han inte kommer. Däremot så kommer Daniel Svensson från Dorotea på mat, likaså Emil. Blir nog fina fan de ! Ska bli gott med grillat, var ju ett bra tag sedan man åt de. Under dagen så har vi hunnit med att byta däck på gummans bil. Även städat och tvättat den. Vi har varit riktigt duktiga måste jag säga. Imorgon bli det tidigt upp. Har bokat tvätt stugan redan från morgonen och har en hel del att tvätta. Så det är fullt upp hela dagen. Återkommer nog med ett inlägg senare !

Loye you L

Olustigt väder !

Olustigt väder ja. Det har vart så vamt och fint hela veckan. Och ikväll har det snöat så guds förbannat. Inte så att det har riktigt lagt på backen. Men inte fan vill då jag ha någon snö inte. Låt sommaren komma ! Sen förra inlägget så har vi skruvat upp solskydden ute på balkongen. Resultatet blev riktigt bra måste jag säga. Hur dessa skyddar mot solljuset vet jag inte ännu. Men vi får hoppas på sol imorgon så jag får se hur dom funkar. Skulle även vara trevligt imorrn då vi ska grilla =) Under själva uppsättningen utav dessa solskydd så var det inte utan att man kände sig en aning höjdrädd när man stod på räcket och skruvade. Men nu sitter dom fast och har inte brutit något ! Kanske det låter som att jag gjort allt själv. Men även LisaÄlsklingen var med på projektet.
Grilla imorgon som sagt. Vi har förberett med marinering redan ikväll. Två stycken filéer och även älgkött på upptining som sedan ska marineras. Hur det blir att grilla vet jag inte riktigt. Tror att det kan vara rätt torrt. Men får det dra i marinad ett bra tag och bli mört så smakar det nog ljuvligt sedan. Givetvis har vi paprika som ska grillas, går inte utan paprika ; ) Vi tänkte även slänga ett par majskolvar på gallret. Det blir nog ett trevligt grillparty. Pratade med Baron Bolinder och han skulle komma förbi och grilla han också. Det skulle han naturligtvis göra. Ev. så skulle Uffe hänga på också.
Jag lovade ju ett inlägg senare ikväll och nu har jag skrivit ett så det borde ju vara frid och fröjd ? Ska avrunda nu och fixa med köttet. Ska även hålla min underbara livskamrat och mitt hjärtas fröjd och glädje sällskap framför teven. Rambo börjar snart ; P Lägger upp bilder från grillpartyt imorrn.




Älskar dig hjärtat !

Dubbla inslag !

Tänkte lägga upp två låtar denna fredag eftersom att det inte blev något förra fredagen då vi var på nappet.

Har inte göra så mycket ännu. Har slagit upp kaffe och sitter vid dator. Läser en del bloggar och kollar runt. Igår skulle jag ju som bekant sätta upp solskydden. Jag började med att sätta upp ett utav dem. Men det började bli mörkt ute och dessutom så jävlades en del saker. Så jag tänkte att jag skulle sätta upp dom senare idag. Lisa jobbar idag, hon har nog slutat nu skulle jag tro. Men hon har lämnat in bilen på reparation idag så hon är nog inte hemma förnst 5-6 ikväll. Får väl hoppas att den fungerar bättre efter det =) Ida-Marie ville ju se skorna som jag har köpt så jag tänkte lägga ut bilder på dom. Har även lite bilder från förra helgen och Varpsjönappet som jag tänkte dela med mig utav. Återkommer säkert med ett inlägg ikväll.

 


       


Idag blir det två riktiga höjdarlåtar !

Judas Priest - Breaking the law


AC/DC - Money talks



Love you Leezah !

En Baron på besök !

Har nu ätit bandspagettilåda som min underbara flickvän har gjort. Hennes mat är alltid lika god ! =) Tidigare idag så har vi vart uppe och handlat lite på byn. Mer har det inte blivit. Men det är fullt tillräckligt. Ihelgen ska vi däremot grejja med Lisas bil. Byta däck, städa och tvätta så det blir full huggning. Igår när jag som bekant var till Umeå så köpte jag solskydd på Jysk. Vi ska ha dessa ute på balkongen. Jag var inne på Plantagen innan, där jag tittade på ett parasol. Men vi förstog att det skulle bli för stort. Ska sätt upp dessa ikväll hade jag tänkt. Baron Bolinder hörde av sig igår och undrade varför jag inte var hemma. Han hade ringt på men ingen hade öppnat. Han förklarade att han tänkt komma på kaffe men jag sa att han skulle få komma ikväll istället. Vi har...eller Lisa har gjort blåbärspaj som vi ska bjuda på ; )
Eftersom att bloggskrivandet har blivit lagt åt sidan ett par dagar så tänkte jag lägga upp en dragspelsvideo som i själva verket skulle ha lagts upp i tisdags


Älskar dig gumman min. Mer än allt !


Janne Winblad

Umeå

Har kommit hem för ett tag sedan efter en dag i Umeå. Vart en del inköp faktiskt. Bl a en dörrmatta, musmatta, blommor, skor och en massa annat. Det finns faktiskt en hel del att köpa. Men man måste ju anpassa inköpen efter inkomsten. Har kokat kaffe och det borde vara klart snart. Ska sätta mig ner, dricka kaffe och vänta på att gumman ska komma hem från jobbet. Hon slutar om några minuter och borde vara hemma om ett tag. Imorrn är hon ledig, vad vi ska hitta på vet jag inte riktigt. Men nog finns det väl alltid något att göra ? På tal om skorna som jag köpte. Var på skopunkten där jag hittade två par skor. Dom jävligt bra priser och jag måste säga att jag tyckte skorna var snygga. Men vad allmänheten och mina vänner kommer att säga om mina nya skor det vet jag inte ; P
Igår så gjorde jag iordning inne i skrubben. Hämtade mitt gamla databord från svängvägen och ställde in det. Tog inte mycket plats men fyller änd sin funktion. Nej, jag måste säga att jag tycker det blev riktigt bra.


Älskar dig Lisa =) !

Solsken !

Det är underbart väder ute, härligt att sitta på balkongen och dricka kaffe. Har varit och handlat lite idag, även varit och klippt mig. Har käkat på svängvägen och ska väl fara hem snart. Tänkte grejja lite hemma, ska bära upp utemöblerna och grillen. Jag och gumman hade tänkt ta grillpremiär ihelgen =) Så jag ska rengöra gallren och se till att den är redo. Annars vet jag inte så mycket mer just nu. Ska följa mor&far till Umeå imorrn, ja det var väl de.
Älskar dig Lisa. Du är världens bästa flickvän !!

Onsdag

Sitter och kollar runt på nätet i väntan på att kaffet ska bli klart. Har vart ute i tvättstugan och startat två maskiner. Tänkte  tvätta lite idag innan jag går på svängvägen. Ska sätta upp hyllorna som jag pratade om igår. Har även lovat farsan att jag ska göra fågelholkar åt honom. Det finns en del holkar på gården, men dessa är gamla och trasiga så det ska upp nya fräscha ; ) Inte så dålig sysselsättning när det snöar och är grått ute ! Höll på att glömma att jag måste på banken idag också. Skulle ta ut pengar igår och bankomaten vägrade att ta mitt kort. Jag provade flera ggr men utan resultat. Det är klart att kortet har ju ett par år på nacken och dessutom lite sprucket. Så det är tid att skaffa ett nytt.



Älskar dig !

Så äre !

Har nyss ätit och nu sitter jag och kollar runt på nätet. Började dagen med att ringa endel samtal. Igår ringde jag som bekant till Länsstyrelsen för att kolla vart mitt körkortstillstånd tagit vägen. Hon i växeln sa att handläggarna för den typen av ärenden endast hade telefontid mellan 9 och 11 så jag var tvungen att återkomma. Ringde då dit i förmiddags och fick beskedet om att jag inte hade betalat ?! Dom hade mottagit min ansökan men inte börjat med den p.g.a att jag inte betalat in 220 kr som var kostnaden för detta. Visserligen så kunde jag ju ha räknat ut med lilltån att man måste betala för sig även när det gäller sådant. Men jag kan inte minnas att jag läst om något sådant när jag skickade in det., Har inte fått något faktura heller. Hur som helst så är det nu betalat och kommer förhoppnings snart.
Efter det så gick jag ut i garaget för att sätta upp hyllorna som jag lovat farsan. Men då kom jag på att jag glömt att måla på några ställen. Vilket jag var tvungen att göra innan jag kan sätta upp hyllorna. Så hyllorna får vänta till imorgon då färgen har torkat. Runt 3 åkte vi till Junsele för att hälsa på jänta, och var där ungefär en timma.
Ikväll så blir det nog bara lungt. Tänkte ev. boka en tvätt-tid och skall även se Andra Avenyn. 
Det finns ett program som heter Deadliest Catch och visas på Discovery. Programmet handlar om krabbfiskare ombord på olika båtar ute på Berings Hav. Det visas vid midnatt mån-tors. Förra veckan var det säsongsavslutning vilket jag tycker är synd för jag gillar verkligen den serien. Hur som helst så har det börjat någon liknande serie på samma sändningstid. Så om jag är vaken vid den tiden så ska jag helt klart se det.






Det är ju tisdag och då ska veckans dragspelsinslag läggas upp. Idag är det åter en favorit som spelas. Kostervalsen, en riktigt bra bit ! Har börjat fundera mer och mer på att börja spela dragspel. Vad tror du om att jag spelar och du dansar folkdans Jansson ? ; )


Slutligen tänkte jag lägga upp några bilder på lilljänta. Så söt så =)

   



Jag älskar dig mer än något Lisa !

Sådär !

Nu har jag gjort klart inne i garaget. Eller klart och klart, dök upp fler projekt ; P Ska sätta upp några hyllor till farsan imorgon. Men det lär gå fort. Sen antar jag att det behöver städas upp också. Men annars så är det färdigt. Ska även åka till Junsele imorgon eftermiddag för att hälsa på lilljänta en sväng.
Hur resten utav veckan ser ut vet jag inte riktigt. Men jag ska iaf iväg och höra om ett jobb. Kan ju ge något. Blir ev. en resa till Umeå med Lisa, svärmor och Lisas bröder också. Får se hur det blir om jag följer eller inte. Vi har iaf tänkt att köpa ett databord när vi åker dit. Eller jag kanske ska säga att det är mest jag som pratat om bordet ; ) Vi har hur som helst hittat två stycken på Jysk för 600 resp 700. Dom föll väl inte i smaken direkt. Men det spelar då absolut ingen roll. Det ska ändå stå inne i skrubben. Och där är det ingen som ser det förutom jag och gumman
.
Har tagit bilder på det jag gjort inne i garaget. Men dessa är på telefonen, så jag ska lägga in dem på datorn någon dag i veckan och sedan publicera dem. Får väl se om jag får ett godkännande av snickare Jansson ; )


Bord 1


Bord 2



Älskar dig mer än något annat min ros !

Ny vecka !

Lisa har åkt till Dorotea för att jobba och stannar där tills imorrn. Jag är på svängvägen och grejjar med lite allt möjligt, men just nu skriver jag blogg såklart. Ska ringa till Länsstyrelsen och höra vart fan mitt körkortstillstånd har tagit vägen, är 3 veckor sen jag skickade in det. Sen har jag lite andra saker jag ska göra. Ikväll ska jag och farsan hålla på ute i garaget. Lägga ut trallen och fixa till det sista. Det är väl vad jag har att berätta just nu. Men jag återkommer med ett inlägg senare ikväll. Tänkte lägga ut ett roligt klipp för att glädja er i detta dystra väder.


Klippet är från Sällskapsresan 2 "Snowroller". Pappan i familjen är väldigt snål och vill få in alla familje medlemmar på en fotokarta : ) Dessa filmer tröttnar man aldrig på !


Puss på du Lisa !

Slut på denna vecka

Ja, då var snart denna söndag till ända och en ny vecka ska snart ta sin början. Gårdags kvällen blev framför teven tillsammans med Robert och Sofia. Vi såg en utav filmerna om Irene Huss, riktigt bra filmer faktiskt. Efter mordutredningen som leddes utav Irene Huss så såg vi en film som heter Den osynlige. Som blev sista filmen innan vi gjorde kväll. Denna dag började med två avsnitt av Family Guy, riktigt rolig serie =) Efter det så ringde Robert och hörde om vi skulle fara ut en sväng och fiska. Så blev det, gumman följde dock inte med. Hon är fortfarande förkyld och hon skulle dessutom baka. Vi for ut till Bomsjön, tog en kopp kaffe och packade grejjerna. Tog skotrarna ut på sjön och började fiska. Var inget riktigt höjdar väder precis, men man kunde då vara ute iaf. Fiskelyckan var inte med oss tyvärr, eller jag ska väl nämna att Sofia drog upp 5-6 stycken medans jag och Robert gick bet. Vi kokade kaffe och gjorde några kläm-mackor innan vi begav oss hem.
Vid hemkomsten så stod jag ute på balkongen och hängde upp kläderna för att vädra bort röklukten då Jansson kom förbi med ett startkort till Varpsjönappet. Hade ju beställt ett med honom, men han bjöd på det ! Jansson är en hyvens grabb =) Älsklingen hade gjort lax till middag, och det smakade underbart =) Efter middagen så for vi på svängvägen med en limpa till mamma och pappa. Lisa bakade två Sirapslimpor, som dom fick en. Vi var där ungefär en timme och diskuterade Yxsjö Bygdegårdsförening. Det är tal om att jag ska ta över arbetet som kassör efter farsan, ingen dum idé =) Kanske ska ta över föreningen helt och hålla den vid liv, ordna fester och annat som är gemytligt. Tycker det är viktigt att sådant finns kvar, värnar verkligen om sånt. Tror fan i mig att man verkligen ska göra en insats. Även om byn inte har så många invånare längre så vill jag verkligen att det ska finnas kvar. Morsan försökte även att få in Lisa som sekreterare, ingen dum idé de heller =) Nu har Robert kommit förbi och vi ska se Van Veeteren - Münsters fall.


En gammal felg fungerar utmärkt som eldstad

 


DU är världens bästa flickvän Lisa !

Saturday !

Gårdagen spenderades framför teven. Robert och Sofia kom på besök. Det blev en film med Irene Huss och kaffe, precis som det brukar bli när Robert kommer förbi. Var tänkt att vi skulle ut och pimpla idag, men vädret är ju så dåligt så vi har skjutit upp det. Robert skulle vara hemma ett par dagar nu så vi har ju gott om tid på oss. Var ganska trött igår så det blev rätt tidigt. Imorse så vaknade jag i princip av doften från nybryggt kaffe. Älsklings älsklingen kom med frukost på sängen. Hon är då för underbar =) Kaffe, smörgås och min dagliga dos av vitaminer ; ) Vad vi ska göra idag vet jag då inte. VI sitter vid varsin dator och tar det lungt. Finns inte så mycket att göra när det är såhär dåligt väder = / Får see vad kvällen har att erbjuda.


Visste inte riktigt vad jag skulle lägga upp för bild. Men jag hittade denna i en mapp. Björnspår fotat i Gafsele under en Bäverjakt med Martin förra våren.


Ännu en bild. Rätt färska spår. Martin hade varit efter denna väg någon dag innan och då fanns inte spåren.


Jag älskar dig av hela mitt hjärta LISA !

Gud hör bön !

Har vart på svängvägen sen imorse för att bygga klart. Har även målat ett varv, dock inte klart. Är klar med byggnationerna så nu väntar nästa projket ; ) Anledningen till att jag har denna rubrik är för att jag har fått till internet. Nu fungerar det äntligen som det ska, känns så satans bra. Nu går det så snabbt att jag knappt hinner med ; P Föreslog för gumman att nu kunde vi lana när vi båda hade datorerna, men hon var inte sugen ; )
Så ser det ut just nu, tänkte duscha och ta det lungt en stund innan jag börjar med maten. Och hur kvällen ser ut vet jag inte riktigt ännu. Robert är ju hemma så det är inte omöjligt att man får besök. Imorrn blir det ev. pimpligt och då troligtvis ute på Bomsjön. Ska lägga upp veckans låt också. Det blir, Vår med Völund Smed. Fortsätter på Vikingarock temat även denna vecka. En riktigt höjdarlåt, passar in till årstiden också.


Völund Smed - Vår


Älskar dig sambon min, du är det bästa som finns !

Ja då var det kväll

Har druckit kaffe nu och surrat med Edling ett tag. Pratat om den stundande bäverjakten. Vi ska ut och rekognosera någon kväll, röja upp sikten och framkomligheten ; ) Måste väl även avfyra ett par salvor på banan som man ser om man har samma ultimata träffbild som ifjol ; P Håller även på att tvätta lite, ska snart ut i tvättstugan. I övrigt har jag inte gjort så mycket ikväll, bara tagit det lungt. På tal om trallen som jag höll på med idag. Det gick vägen ! Blev onormalt rakt och bra. Börjar nästan fundera på när felen ska dyka upp ; P Nej men det har gått riktigt bra, ska fortsätta imorrn. Måla ett lager till så att det täcker bra och sedan fortsätta med byggnationerna. Blir jag klar tidigt imorrn så har jag ett nytt projekt på gång. Ska sätta upp hyllan som jag pratade om tidigare. Faktum är att jag inte hittade någon lämplig plugg. Men nu har jag fixat de, samt en 8 mm borr till Hiltin så nu jävlar är det bara att sätta igång ; ) Hur helgen kommer att se ut vet jag inte riktigt. Robert kommer iallafall hem och vi ska ev. ut och pimpla. Blir roligt de, länge sen man var ute och fiskade. Gumman har dragit på sig en förkylning, får hoppas det ger med sig !


Trallskruv


Trallvirke



Love you my dear !

Arbete

Har nu målat ett varv igen. Började dagen med att fara upp på Färghandeln och hämta mer färg. Sen begav jag mig på svägvägen för att göra klart trallen och målningen. Har som sagt målat ett varv nu och ska låta det torka ett tag. Under tiden så tänkte jag göra lite uträkingar gällande hur mycket virke som går åt. Hur det ska gå det vette väl satan, men det ordnar nog sig. Sånna här gånger skulle man ha haft assistans utav BOAK, han är en höjdare på att räkna ; P
Igår när gumman hade lagt sig så satt jag uppe vid datorn en stund. Lade in lite musik på datorn och kollade runt på apberget. Jag hittade åt "plojkortet" vi tog innan vi gick ut nian. Så jag tänkte att jag skulle dela med utav den bilden.


Tror aldrig att ni hittar åt mig ; P


Tyck om du prinsessan min =)

Middag

Nu har jag och älsklingen spisat middag, Kebeb och pitabrö. Alltid lika gott ! Slog upp kaffe och satte mig vid datorn efter middagen. Och märkte till min förvåning att min cd.rom fungerar ! Den har ju jävlats ihelgen, jag tänkte att jag skulle prova. Tro på fan fungerar den =) Men troligtvis kan det vara något glapp eller så, får kolla upp det om det jävlas igen. Ska dricka kaffe nu och sedan fara på svängvägen. Farsan har köpt trallvirke idag så jag tänkte sätta igång med byggnationerna imorrn. Blir det inte så sent så kanske jag målar det sista ikväll också. Skulle vilja få det bortgjort innan jag börjar bygga trallen. Lisa´s bil skulle även ha behövts lagas. Avgassystemet är inte som det ska. Lever satan, hänger troligtvist löst. Måste ta och fixa det något kväll ! Har tagit lite bilder ni ska få se.


Kökslampan som blev uppsatt igår.


Som ni ser passar gardiner ypperligt till tapeten.


13 månader idag älskling =)

Ja då var det onsdag !

Strålande solsken, riktigt paradis väder ! Idag är en sådan dag då man skulle ha haft en skoter. Men som jag har sagt tidigarem, man får väl köpa en när man har råd någon gång. Idag har jag iallafall vart uppe på Lappmarks EL och köpt en takkåpa. Blir nog fina fan när den är på plats. Just nu är jag på svängvägen och har hämtat lite plugg och skruv, ska även låna limpistolen utav farsan. Pratade med älsklingen tidigare och hon är snart påväg hem, hon jobbade till tolv idag. Vet inte riktigt om jag har något mer att berätta. Ja det skulle vara de då, vi ska sätta upp en hylla när gumman kommer hem. Den ska sitta i sovrummet ovanför sängen, tror det blir kanon. Eller va säger du snygging ? ; )


Det är en sådan takkåpa jag har köpt.



Älskar dig mer än något gumman, DU är mitt allt !

RSS 2.0