Sista November

Det är den sista November idag, 291 år sedan Karl den XII dog. Det sägs även att om denna dag blir kall så blir vintern slaskig och blött. Nog om detta. Dagen har bestått utav följande. Har vart till farmor och hjälpt henne med att sätta upp en brandvarnare, vart och tittat på en ny kaffeperkulator. Vi har ju en perkulator, men efter den kokat färdig börjar den om efter ett tag igen. Troligtvis något fel med termostaten. Har även ringt om försäkringen till bilen idag. Just nu så har jag kommit från tvättstugan. Älsklingen är och handlar lite så vi ska äta då hon kommer hem. Var väl vad jag ahde att berätta. Vi såg förresten Sex and the city filmen igår, den var riktigt bra faktiskt ! Imorgon är det första december, det innebär att julkalender börjar på min blogg. Så besök gärna min blogg dagligen framöver =)

Lisa, du är helt jävla underbar =)


1:a Advent

Gårdagen spenderade vi som bekant i Dorotea. Först Adrian´s dop, fika uppe på kullebacken och sen en visit hos svärmor där vi fick oss en god middag. Efter att vi lämnat henne åkte vi till svärfar. Vi blev kvar hela kvällen i princip. Kattis kom förbi efter hon hade slutat jobbet också. Vi var hemma rint ett snåret. Kring Varpsjö så visade termometern 12 minus vid hemfärden inatt. Känns att vintern nalkas på allvar, men det är bra =) Idag var vi på folkan och åt julbuffé. Det smakade bra faktiskt ! Därefter drack vi kaffe på svängvägen och nu håller vi på att julpynta. Hänger upp julstjärnor, ställer upp ljusstakar, byter gardiner m.m. Riktigt mysigt med andra ord. Tänkte meddela att jag skall även detta år ha en julkalender på bloggen. Jag förstår om ni helst vill att jag skriver den själv, men det är rätt svårt och vissa dagar saknar man fantasi. Alltså lär det inte bli något bra resultat. Men jag har hittat en julkalender på tuben som jag ska lägga ut varje dag fram till jul.



Älskar dig !


Dop

Nu har vi vart på dop. Efter dopet vart det kaffe och fika. Var riktigt trevligt faktiskt, var länge sedan jag var på dop. Förtillfället är vi hos svärmor och hälsar på. Blir ev. ett besök hos svärfar också, innan vi åker hem, vi får se. Hur kvällen ser ut vet jag inte riktigt, vi ska då packa upp lite julsaker iaf. Imorgon kväll ska vi fara och ät julbuffé tillsammans med mor&far. Blir nog trevligt och gott. Är även sugen på att gå på bio imorgon, men vi får se hur det blir. Under gårdagen fick vi besök av Jansson, vi tog en whiskey och surrade en stund. Han skulle vidare så han stannade inte länge. Vi drog en ragg frammåt småtimmarna för att se vad det varit för folk uppe på Kronan. Såg en del intressanta saker faktiskt ; )

Lisa, ja tyck om du !


Lycksele

Idag for jag och gumman på en trip till Lycksele. Vi skulle på Dollar för att se om det fanns några julgardiner och d.i.v annat inför julen. Som vanligt kom man ut ur affären med mera ; P Men det är bra att passa på. Raklödder, tvål, deo och schampo går alltid åt. Nu ska jag snart börja med maten, det blir snitzel och pommes frites, gött ! Får troligtvis besök av Jansson ikväll också. Han berättade tidigare iveckan att han skulle gå ut på Kronan ikväll. Men det blir lungt och städat för mig, ska ju på dop imorgon ! Men han skulle titta förbi en sväng iaf. Det är Idol ikväll också, inte att förglömma =) Inte så långt kvar till final nu ! Tänkte göra kransen ikväll om jag hinner, men till de behöver jag björkris som grund så det får nog vänta tills imorgon eller tills söndag. Imorgon är det Dorotea och dop som gäller. Var allt vad jag hade att berätta förtillfället.


Veckans Låt

Vildsvin - Detta är en saga utan lyckligt slut

Satt på youtube igår och kom in på en massa nostalgilåtar. Hittade denna och täntke att den ska bli veckans låt. En jävligt bra grupp måste jag säga. Gruppen bildades 1993 i Varberg och splittrades 1998. Dom hann med att släppa fyra album. Vill nästan påstå att dom är snarlik Kent. Lyssna och njut !

Lisa, du är snygg !


Snart helg

Har precis diskat undan och innan det vart och handlat. Nu tänkte jag steka på lite mat. Lisa jobbar och kommer hem ikväll. Sen har hon ledigt i fyra dagar, ska bli mysigt att ha henne hemma. Helgen kommer att bestå av följande. På lördag åker vi till Dorotea för vara med på Adrians dop. Blir ev ett besök i Lövstrand på kvällen hos svärfar, men vi får se. Söndag ska vi ut och äta julbuffé med mor och far. Det är vad som händer ihelgen, vad som sker imellan allt detta kan jag inte svara på :P Var ju tänkt att vi skulle på ÅVABfest imorgon. Men det verkar inte bli något. Är iaf vad jag har hört. Mer har jag inte att berätta.

Har ni hört ett rykte om att jag ska bli busschaufför så kan jag tala om för ett att det stämmer till en viss del. Har funderingar på att ta busskortet via Vilhelmina Lärcenter. Men jag har inget jobb som busschaufför pågång. Är väl mest tänkt som att uppdatera min meritlista i väntan på jobb. Dyker väl alltid upp något extra eller så, och då kan det ju vara bra att ha busskortet till hands. Men vem vet, det kanske slutar med en anställning på busspoolen ; )


Lasse Kongo, en riktig busschaufför !


Kongo somnar vid ratten, påväg till Tallin.



Lisa du är allt !


Sådär !

Nu har jag läst ut boken jag längtat efter så länge, Insidan av Liam Norberg. Historien om Räven från Hagsätra. Om ungdomsåren tillsammans med Milan. Om framgången i Taekwondo. Alla brotten och framför allt det största värdetransportrånet i Sverige. 930 miljonerskuppen mot Gotabanken den 5 November 1990. Premiären av filmen Sökarna och det svarta pengarna som investerades i filmen. Men även om det tio åriga fängelsestraffet och om hur han under sin sista tid i fängelset blivit kristen.



Det är länge sedan jag skrivit en recension om en bok så det ger jag mig inte på. Men jag tycker att den var värd att läsa. Jag gillar självbiografier och framför allt om en människa vars liv vart händelserikt. Jag kan inte ge ett fullt betyg på den. Men nog kan jag ge 4/5 Toasts som Björn Gustavsson skule ha sagt ; ) Kort och gott en riktigt bra bok ! Nu tänkte jag börja med Snabba Cash och sedan Aldrig fucka upp av Jens Lapidus.


Liam Norberg


Andra dagen på veckan

Befinner mig i Dorotea förtillfället. Ska snart iväg med Svensson och diverse bestyr. Får väl se när han hör av sig. Lisa är hos Eva och hjälper henne med att baka inför helgens dop. Var förbi en försäljare idag och presenterade en produkt för mig, ids inte säga vad det här. Ska banne mig hålla det som hemligt som möjligt ; ) Hur som helst blev det ett förmånligt pris på varan. Tänkte att denna kan vara bra och intressant att ha. Men så slog det mig att den kan jag ju ge till Lisa i julklapp. Hon lyckas alltid lista ut vad jag ska köpa till henne. Sen är jag väl inte så bra på att hålla masken heller ; P  Nog för att hon ska få en massa annat bra, men jag tänkte att hon tycker nog inte illa om den. Man kan alltid ha nytta av en sådan sak. Hur som helst så ringde kattis till henne igår och berättade att hon gjort ett inköp. Jag visste inte då att det var av samma försäljare som jag skulle få besök av idag. Men det var naturligtvis samma försäljare. Han hade presenterat sakerna han sålde även för henne som jag fattade det. Det kommer inte så mycket försäljare till oss och knackar på dörren. Så när jag ringde min älskade flickvän för att berätta att jag kommer lite senare till Dorotea p.g.a att en försäljare uppehållt mig i ca en timma. Så var det bara att lägga ihop ett och ett. Lisa förstog vad det var jag köpt ! Trodde banne mig att detta skulle gå i lås och bli bra, men icket ; ) Aja, jag hoppas hon älskar mig lika mycket trots mina dåliga egenskaper när det gäller julklappar. Men dom andra sakerna jag tänkt köpa har hon ingen aning om. Än så länge ; ) !

Lisa, du är det bästa som hänt mig. Blir så glad när jag ser dig ! Är så satans kär i dig, kan inte beskriva med ord vad jag känner för dig min ros ! Du och jag föralltid va ? =)


Ny vecka !

Har vart upp på sjukan idag för att kolla upp varför jag känt mig så krasslig. Dom hittade inget fel på mig så troligen har jag haft någon inflamation i kroppen. De enda jag har kvar nu är väl huvudvärken. Skulle den inte försvinna på en vecka så får jag gå upp igen. Annars har det inte hänt så mycket idag. Ska ta och diska undan lite och svepa ihop någon mat åt oss. Lisa är hemma idag, ledig =) Helgen som varit var bra. Helt okej faktiskt ! Kommande helg blir fullspäckad med diverse bestyr, men det är rätt skönt att det är mycket i rörelse ! Nej jag ska ta och avsluta här nu. Vad tror ni om pyttipanna till middag, låter väl gott ?


Lördag

Sitter och väntar på att klockan ska bli sex i princip. Vi ska till mor&far och äta middag. Lisa har kommit hem för ett tag sedan efter en dags arbete. Gårdagen spenderades framför teven. Jag, gumman och Pinkan såg på Idol. Reza åkte ut, vilket jag inte tycker var någon förlust. Att Erik fick så lite röster det trodde jag inte. Men och andra sidan så är han rätt enformig med sina låtar. Jag säger inte att han är dåligt. Men han ahr samma stuk på låtarna, rock. Senare fram mot kvällen kom Robert på besök. Vi avslutade kvällen med att se Ocean Eleven. Hur denna kväll ser ut vet jag inte riktigt. Får se vad som händer. Ev. så ska Robert och Martin komma förbi. Har inte mycket mer att berätta för tillfället. Täntke lägga upp en video eftersom det inte gjordes igår.


Queen - I want to break free



PPL !


Sisådärja

Har suttit och grejjat med lite bilder på datorn. Varit och startat upp den gamla stationära datorn jag hade tidigare. Kom på att jag hade några mappar med bilder som jag inte har flyttat över till den nya datorn. Tidigare idag så har ajg vart och handlat lite. Samt skjutsat lillebror till lycksele. Han har vart förkyld ett par dagar och därför vart hemma. När jag kom på svängvägen idag för att fixa med datorn så sa han att han haft en bra dröm natten mot idag. Han hade drömt att det fanns en Eddie Meduzagata i Åsele ! Gatan va skyltad och på alla husen längs gatan fanns en bild på guden Meduza. Han nämnde även att alla som gillar Meduza bodde på den gatan ! En riktigt underbar dröm med andra ord ; ) Har inte så mycket mer att berätta. Ska åka upp på byn och posta ett brev samt handla lite saker som jag glömde tidigare idag.



Volvo 245 alias Brunen. 38000 mil, still going strong ! Siktar på minst 38000 till.



Love you my Sunflower !


Afton

Sitter och kollar på Silent Library. Programmet handlar om att uthärda smärtsamma och äckliga saker utan att skratta eller att föra oväsen av sig. I varje program deltar tre lag. Från Sverige, Dannmark och Norge. Två lag tävlar åt gången tills alla mött varandra. Det visas genom ett kort vad som ska utföras. Sedan får de aktuella tävlande dra om vem som ska bli utsatt för det. Ljudnivån mätas i decibel från varje lag. Det lag som haft högst ljudnivå förlorar. Nog kan jag förstå att det kan vara kärvt att uthärda smärta utan att göra ljud ifrån sig. Men deltagarna sitter och fnissar som småflickor ! Jag tycker programmet är bra/roligt. Men inte fan sitter jag och skrattar som besatt över alla " grenar " Här en bild på en av programledarna.



Nog om detta. Gumman har jobbat idag. Jag har städat här hemma och pysslat på lite. Har ju berättat tidigare att jag håller på att ta mig igenom alla bondfilmerna. Just nu är jag inne på filmen Ser rött. Dom är verkligen kanonbra dessa filmer =) Hur veckan ser ut vet jag inte riktigt. Får väl se vad som dyker upp. Kan tänkas att vi kanske blir i Dorotea någon dag. Var väl allt jag hade att säga. Här är ett klipp på en man som verkligen kan få mig att skratta =)

Fleksnes


Lisa, du är underbar och jag älskar dig =)


Fredag

Jaha då var det fredag igen. Gumman har nyss kommit hem och står just nu och lagar till fläskfilé. Ska bli riktigt gott känner jag ; ) Vad har kvällen bär i sitt sköte vet jag inte riktigt ännu. Det jag vet med säkerhet är att BOAK kommer förbi senare ikväll. Vi ska Idol och dricka glögg. Pinkan skulle ev. dyka upp också, men vi får väl se. Under gårdagen hände det inte så mycket. Gumman jobbade och jag var till Junsele och hälsa på lilljänta. Hon var lika söt och go som vanligt =) Vet inte om jag har något mer att berätta för tillfället. Tänkte lägga ut ett filmklipp.


HeroinJocke, KolaTony och Ray drar en lina. Sökarna.


Samt ett klipp på Sören från Nattbuss 807.


Hemmets lugna vrå

Sitter och tittar runt på internet i tonerna till Ulla Billquist. Älsklingen blev trött så hon gick och la sig. Kvällen har innehållt följande. For till Fanto efter att vi ätit. Lånade några skivor av honom för ett par veckor sedan och nu ville han ha tillbaka dom. Skivorna innehöll en gammal tv-serie som heter Nybyggarland. Har totalt glömt bort att jag lånat dessa skivor. I och med det har jag naturligtvis också glömt bort att titta på dem.

När jag kom till Fanto så bjöd han på kaffe och vi stoppade in första skivan och började titta. Och jag måste säga att det var en riktig höjdarserie, för den som är intresserad av sånt. Det är inspelat kring Vilhelmina och uppåt fjällen. Även Åsele nämns i serien. Han skulle kopiera skivorna åt mig så jag får se hela serien.

Efter visiten hos Fanto så for jag förbi Boak där det också blev kaffe. Vi satt och surrade medan vi såg Stockholm-Arlanda. Så nu sitter jag alltså hemma framför datorn. Och när jag ändå gör det så kan jag ju lika gärna skriva blogg ; ) Ser verkligen fram emot helgen. Ska ha mysigt med min älskade hela helgen, baka pepparkakor m.m =) Blir troligtvis middag med kamrat BOAK på lördagkväll också.

Har börjat på att se filmerna om James Bond. Gillar dessa filmer, endel bättre och en del tycker jag sämre om. Brorsan har bondsamlingen så det perfekt att kunna låna av honom. Av alla jag sett så är min absoluta favorit Moonraker 1979 . Även Älskade Spion 1977 är bra !

 

Samt ett klipp på superskurken Jaws från Moonraker




Lisa, du och jag föralltid =)


Jaha

Var ett tag sedan jag skrev. Man borde ju försöka med ett inlägg per dag. Menn jag orkar fan inte skriva varenda dag. Känns som att man bara upprepar samma saker dag efter dag. Ifs så händer det väl inte så mycket heller. Idag har jag dammsugit teven t ex. Blev så jävla förbannad när jag skulle köra igång mitt Nintendo 64 som jag inte spelat på länge. Scarten glappar och det fungerar inte. Så jag skruvade isär teven för att se om jag kunde göra något åt det. Det kunde jag naturligtvis inte göra. Men jag rengjorde den från damm iaf. Fick den här teven i födelsedagspresent år 98/99. Så den har ju hunnit samla på sig en del damm. Annars är allt som vanligt.

Lisa du är verkligen mitt allt. Är så förbannat jävla glad över att jag har dig. Du är ljuset i mitt liv ! Tänker på dig jämt och blir skitglad varje gång du skickar sms/ringer eller när jag träffar dig ! DU är ALLT !

 

Sänder en tanke till kamrat BOAK som fick böter idag. Kanske vi ska hitta på något ihelgen som plåster på såren. Gå ut och äta på lördagkväll ?




 

Har tagit lite bilder ikväll som jag tänkte dela med mig av. Julklappen till lilljänta har kommit. Så det blir en bild på den. Sen har jag två nya tillskott i LP´samlingen. Dock inte Meduza. Men förbannat bra musik ändå !




Nintendo 64. Självklart spelar jag James Bond Goldeneye. Spelet som tidigare framkallade frustration.






Bordellmammans dotter. Nogrannt utvalda mästerverk av guden Johnny Bode. Bolag och årtal okänt.



Med tanke på att det sticker i ögonen på en del människor så har jag valt att täcka över titeln.
Mi Sö - Ny Ti. Dim Records UTLP0005 - 1996



Julklappen åt lillgumman =)

 

 

 


Fredag

Var ett tag sedan jag skrev här nu. Nästan två veckor. Lisa har nyss åkt till Dorotea för att jobba. Jag ska alldeles strax fara på svängvägen för att hjälpa pappa med en sak uppe på taket. Efter det ska jag hem och packa ihop lite grejjer och sedan åka till Dorotea. Vi blir där ihelgen. Vet inte om jag har något mer att berätta förtillfället. Men jag lovar att jag ska bli mer aktiv i mitt bloggskrivande. Ska iaf lägga ut veckans låt. Och den här veckan är det en riktigt jävla grym låt !


Raubtier - Dobermann



Älskar dig Lisa


RSS 2.0