Fredag

Dagen har spenderats i Saxnäs. Suttit och arbetat med faserna på datorn. Måste klara fasera A, B, C och Fordon, samt repetionsfasen 3 gånger för både personbil och buss. Känns lite halvdrygt att man måste göra bort fasera för personbil när man redan har gjort det. Trots att det inte ens är ett år sedan jag tog körkortet så märkte jag att det var fan i mig bra att repetera ! Fick även höra av läraren att dom som gått kursen före mig och som har kuggat på provet oftast har svarat fel på frågot som rör " grund-teorin ". Man tror att man kan det eftersom man har klarat det en gång. Faserna för personbil var ett tag sedan jag gjorde bort. Men nu idag så klarade jag repetionsfasera. Vilket känns förjävla bra ! Ber till gud om att jag får mitt körkorts-tillstånd på måndag. Då blir det en massa körning med bussen till veckan ; ) Ska även börja göra bort delproven. Färdskrivare, lastning m.m.

Imorgon blir det Åsele och marknan. Jag och Blåarn åker imorgon förmiddag. Färd till nappet går från Emil runt elva snåret skulle jag tro. Vad som händer sen under kvällen återstår att se. Blir säkert roligt =) Just nu sitter jag och ser teve. Har en satans huvudvärk. Ger mig fan på att spännignshuvudvärken som plågat mig ett par veckor är påväg tillbaka =(

Lisa, du är det bästa som finns !


Umeå

Blev en tur till Umeå idag. Syftet med resan var att titta på en tvättmaskin. Vi var in på Mediamarkt och tittade på olika modeller. Tillslut bestämde vi oss för en Samsung på 6 kg trumma. Vi hade tänkt oss 7 kg. Men eftersom att vi nu har en i lägenheten och slipper boka tvätt-tid kan vi alltså tvätta när vi vill. Alltså behövs inte så stor trumma. En samsung alltså med 5 år garanti för ett riktigt bra pris. Vi känner oss nöjd med den. Var tänkt att dom skulle få köra hem den åt oss. Men då hemkörningen endast var möjlig inom 6 mils radie så stuvade vi in den i Skodan och fraktade hem den på en gång.



Vidare inköp under dagen blev ett par nya jeans och lite kläder åt Othilia ute på ersboda. Fick rätt mycket kläder om man tittar på priset. Ska ta en bild på kläderna och lägga ut senare. Vidare in på systemet för att köpa en låda öl och flaska whiskey. Både öl och whiskey sorterna är riktigt utsökta. Innan vi åkte hem for vi in på McDonalds för att äta. När var påväg hem så påminde Lisa mig om att jag skulle behövt köpa en ny telefon. Och det har hon faktiskt rätt i. Den jag har nu stänger av sig själv titt som tätt. Vi var in på Mediamarkt igen och jag hittade en telefon. SonyEricsson Elm heter den. Var riktigt fin och jag tror den räcker åt mig ; ) Blev även tillbehörande billaddare och en skyddsfilm för displayen som tydligen ska vara jävligt bra. Det var livstids-garanti så jag antar att den håller vad den lovar.



Lisa, jag älskar dig !


Soligt värre !

Riktigt fint väder ute idag, men våren nalkas ju. Sitter och läser på busskortet. Är mycket att lära sig, men jag måste säga att det går förvånandsvärt bra. Hoppas för allt i världen att jag klarar det ! Var tänkt att jag skulle till Åsele idag. Men det blir ev. imorgon när jag varit till Saxnäs. Ska upp och göra bort lite på datorn tänkte jag. Och om allt går som jag tänkt mig så viker jag av i Meselefors och åker till Åsele. Ska in till farbror och inhandla en ny perkolator. Då den andra har gjort sitt. Är en rätt fullspäckad vecka måste jag säga. Saxnäs imorgon alltså, Umeå på torsdag, ev. saxnäs på fredag igen. Till helgen blir det en tur till Åsele. Årets vintermarknad står för dörren så jag och Blåarn åker nog dit en sväng på lördag. Jo det är nämligen så att vi har pratat om att köpa en tvättmaskin. Enkelt att tvätta undan för undan istället för att samla på sig ett berg med tvätt och tvätta allt då. Vilket oftast brukar ta typ två dagar. Speciellt nu när vi bara har en tvättmaskin i tvättstugan. Jag såg ett bra erbjudande på Mediamarkt förra veckan. Så jag la fram ett förslag till gumman om att åka till Umeå på torsdag då hon är ledig. Och jag tror att hon tyckte det var en bra idé ; )

I söndags var vi till Junsele och hälsade på Othilia. Hon är så underbart go =) Vi var ute ett tag och skottade snö innan hon bestämde sig för att nu går vi in och leker med Duplo istället. Är en bestämd liten tjej det där = ) Lisa jobbar och jag ska snart upp på byn och göra ett ärende. Ids inte lova när jag skriver nästa gång. Vi får se när det blir.


Sista försöket

Ska göra ett sista försök att hålla bloggen vid liv. Lyckas inte jag med detta så lägger jag ner den. Är ju inge roligt att följa en blogg som inte blir uppdaterad. Och om jag skriver bara " för att " och inte helhjärtat är det fortf inte roligt att läsa. Hur som helst har det hänt en del sen jag skrev sist. Vi har nu flyttat till Dorotea. Vi har bott här i ca 1 ½ månad. Vi har fått iordning bra i lägenheten. Var meningen att vi skulle tapetsera. Det fick vi inte göra för kommunen, det ansågs inte behövas. Vi har pratat om att köpa tapeter själv och tapetsera. Men det kostar ju litegranna. Aja, vi får se hur det blir. Jag trivs riktigt bra i Dorotea måste jag säga. Innan flytten var jag lite skeptiskt till hur det skulle kännas. Men och andra sidan är det inte så konstigt med tanke på att jag inte bott någon annanstans än i Åsele. Men dom säger ju att det är bra att prova något nytt. Vet dock inte om jag kan påstå att det är så stor skillnad på Dorotea och Åsele. Är rätt lika faktiskt ; P Håller fortfarande på med busskortet. Drar ihop sig till slutdatum nu. Ska ge järnet och se till att klara det. Skulle kännas riktigt bra faktiskt. Har väl inte haft planer på att börja köra buss. Men i brist på annat är det väl inte fel att skaffa sig flera bokstäver på körkortet. Det kan ju leda till något. Så ser väl livet ut just nu. Vi har haft besök av Bocka ikväll. Han fick även middag när han var här. Han for hem för ett tag sedan. Lisa gick ner till sin mamma och jag sitter framför teven. Har nyss sett första delen av Millenium. Visserligen har jag ju sett alla tre filmer förut. Men dessa versioner skulle innehålla sådant som inte visades på bio. Och dessutom så är det filmer som jag inte kommer att tröttna på i första taget. Nej jag ska ta och avsluta nu. Men som sagt, jag ska göra ett försök att hålla den vid liv.

Thomas + Lisa

RSS 2.0