Lördagsafton !

Klockan åtta imorse så började vi med morgonkaffe och sedan satte flytten igång. Jag och Lisa bar ut låda på låda ! Runt nio snåret så hade vi fyllt släpvagnen och vi begav oss mot Åsele. Lisa var inte lika tidsoptimistisk som jag var gällande flytten. Men jag räknade ungefär på en timme och ett lass från Dorotea. Vilket stämmde alldeles utmärkt ! Att bära in sakerna i min lägenhet gick ännu fortare än att lasta. Kan bero på att när vi lastade så var vi noga med att lägga allt rätt så vi skulle rymma så mycket som möjligt. Sen har Lisa en vriden trappa ner från sin lägenhet. I min lägenhet har jag raka spåret upp. Nog om detta ! Nu har jag duschat och öppnat en öl. Först ut av de nya sorterna blev Falcon Julöl. Än så länge smakar den superbra. Sitter och värmer upp med min favorit musik. Och jag måste säga att det är härligt =) Vi ska bara göra oss iordning och dra vi till Daniel och sedan vidare. Hoppas det blir en kanonkväll. Men det är ju ett bra gäng som ska fara så det blir nog superbra ! Ha en trevlig kväll allihopa !


En bild från i sommras

Leezah !



Älskar dig gumman =)

Fredag

Sitter just nu och letar efter fredagens låt på youtube. Finns en hel del bra att välja mellan. Var svårt att välja, men å andra sidan är det bra att det finns en del. Då är jag ju försäkrad om att jag kan publicera en ny varenda fredag. Lisa jobbar tills klockan nio så jag sitter ensam och fördriver tiden. Tänkte att jag ska ta och packa ihop det sista så det är klart inför flytten imorgon. Sen skulle soffan ha skruvats isär, likaså soffbordet. Jansson ringde igår och gav en inbjudan till bastufest på ÅVAB. Även rathögen på baksidan skulle brännas upp. Inte omöjligt att jag dyker upp frammåt kvällskvisten ; ) Måste ju vara fräsch och kry imorgon när det skall flyttas ; P Känns bra att det äntligen är på gång. Som ja ha längte ; ) Bara 2 månader på Finnpålsvägen sen vidare mot VÅRAN nya lägenhet på Fågelstigen =) Kommer att bli super bra ! Imorgon var det tänkt at vi skulle fara till Vilhelmina och hotellet. Men vi fick beskedet om att vi inte har någon chaufför för tillfället så vi får se hur det går ! Här kommer veckans låt iallafall.



Dire Straits - Walk of life
En riktig höjdare ! Kolla extra noga kring 2.40, riktigt tuffa moves ; )

Torsdag

Idag är det torsdag som ni säkert vet. Inget speciellt med denna dag förutom att idag har jag faktiskt lite granna att göra. Lisa har vart på skolan idag och slutade runt tolv. Vi for ut på byn en sväng för att vi skulle på systemet. Vår vän daniel Svensson fyller år i veckan. Så på lördag ska vi till vilhelmina och hotellet för att förtära sprit. Hade även tänkt att klippa mig, var ett tag sen nu. Men det var ingen utav frisörerna som hade drop in denna dag så de fick vara. Väl på systemet så passade jag på att köpa några nya ölsorter.


Fr.v Falcon Julöl nr 1132903
Spendrups Julbrygd nr 1135002
Åbro Lejon nr 144402

Jansson rekommenderade Åbro Lejon och eftersom att han är en riktigt finsmakare så betvivlar jag inte på att den är god ! Och Julöl är jag väldigt frälst i så det blir nog bra lördags godis det här ! Ska ge er en utförlig beskrivning efter helgen. Ber om ursäkt för att jag inte bloggade igår, men jag glömde totalt bort det. Ska inte upprepas ; )
Nu ska jag och älsklingen börja packa ihop alla saker som ska till åsele på lördag. Fullt upp med andra ord !



Även en bild på min underbara flickvän Leezah !

Älskar dig gumman !

Tisdag och dragspel

Min far hade ju som önskemål att jag skulle lägga ut en dragspelsvideo på tisdagar. Och jag tänkte att det kan jag väl göra. Sen hur länge det varar får vi se. Använder mig utav Youtube när jag lägger upp videos och dom har inget brett utbud utav sånna videos. Men jag kör väl på så länge jag hittar något. Det går säkert att kompensera med något annat gudafruktig i brist på dragspel. Idag har det inte hännt någonting alls. Lisa börja jobba klockan ett och slutar om ett par timmar. Sitter just nu och letar jobb och bearbetar mitt CV för att jag ska framstå som duktig ; ) Ägnar även lite tänkande åt helgens flytt. Planerar hur vi ska gå till väga ; P Har inte mer att förtälja för tillfället !





Första låten i detta projekt är en riktig klassiker. En riktig höjdare ! Nordsjön av och med Harry Brandelius.
Måste även tilläga att min far är en hejjare på att framföra denna på sitt dragspel.

Propplösning

Jag och älsklingen tog en lite längre sovmorgon idag. Hon har var ledig idag så det pasasde utmärkt. Sen var jag rejält trött efter gårdagens alla avsnitt av Most Haunted på tv 4 +. Det skall även nämnas att jag somnade efter första avsnittet ; ) Vaknade när det var en kvart kvar att sista programmet. Gumman sa att om jag tänkte fortsätta sova så skulle skulle hon stänga teven för hon tänkte inte se det själv. Och det skulle jag inte heller vilja när jag såg vad som pågick. Kanske ska berätta vad Most Haunted handlar om, för er som inte vet. Most Haunted är ett team som besöker hus, slott, herrgårdar m.m. som sägs vara hemsökt och där folk sägs ha sett eller upplevt saker som kan anses vara paranormalt. För att göra det enkelt kan man säga, ställen där folk har sett spöken !
Teamet har med sig två medium som kommunicerar med de döda och förklara vilka dessa andar är, var de kommer från, varför de är här m.m. I de flesta avsnitt vi sett så har det inte varit så märkvärdigt. Både jag och Lisa är en aning skeptisk till vissa saker. Men ibland kan de vara riktigt otäckt. Igår var det ett sånnt avsnitt. En ande som sas vara ond tog över ett av mediernas kropp och hyste aggressioner. Skrek och kastade saker omkring sig.

Nog om detta. Ni undrar säkert över rubriken ?! Jo det är nämligen så att Lisas avlopp till badkaret är en aning tätt. Det tar inte undan vattnet. Lägenheten ska ju snart tömmas och städas, inte att förglömma BESIKTNINGEN ! Att åtgärda detta problem låg alltså på sin plats. Vi var och köpte propplösningsmedel (kaustiksoda) för att få bort skiten. Jag har grejjat med det under eftermiddagen och nu försvinner vattnet fortare än någonsin. Sen har det inte hänt så mycket mer idag faktiskt !

Älskar dig gumman !




Samlade scener från endel avsnitt

Lisa !

Du är kvinnan i mitt liv !
Det bästa som har hänt mig !

Jag älskar dig mer än allt sambon min =)




Helgen är till ända !

Hemma i Dorotea igen efter ett par dagar i Åsele. Har vart en kanonbra helg, helt underbar =) Tack så mycket min älskling =) Vi åkte till Åsele på torsdags eftermiddag. Vi var och handlade för att kunna fylla på mitt kylskåp som för förtillfället var tomt ! Väl på affären så hittade Lisagumman sin efterlängtade päronglögg. Framme vid kassan för betalning av varorna visade det sig att det blev inte mindre än 7 flaskor glögg ; ) Varav en flaska vitglögg som jag ville ha. Sen skulle svärmor ha tre flaskor utav den utsökta päronglöggen. Det känns inte som att det är sista gången denna glögg kommer att hamna i kundvagnen när vi är och handlar ; P Verkligen en glögg att rekomendera ! Vart ett glas rödvin sen tog tröttheten över och vi gick och la oss. Kännde mig så satans trött så jag tog förgivet att det inte skulle vara några problem med att sova. Men det var det, slutade med en timme framför tv-spelet innan jag kunnde sova ; )



Flaskan i mitten är den omtalade päronglöggen ; )


Fredagen började med en resa tillbaka till Dorotea. Adam, en utav Lisas bröder skulle komma och bo hos oss ihelgen så vi var och hämtade honom i Dorotea. Innan hemfärd till Åsele så hann vi med att kolla på en utförsäljning som var på MB. Inköpet blev 12 par sportsockar för 100 kr. Ett riktigt lyckat köp ; P Även Älsklingen köpte sig några par sockar med mysiga motiv. Ett besök på sytemet för inköp av fyra Zeunerts Julöl samt en kvarting renat för utspädning av glöggen. En fika på Görans så var vi klara för att åka tillbaka till Åsele. Som jag berättade tidigare så har Lisa lagat sin bil. Men den går fortfarande inte helt smärtfritt vilket vi fick erfara efter en stund. Nytt avgassystem och nya dämpare skulle inte sitta fel som julklapp säger hon ! Den går även ojämt, hackar och blöddrar. Nått fel är det !!!

Framme i Åsele så började vi med att bära in grejjer vi tagit med oss från Dorotea. Lisa började med att julpynta och jag måste säga att det blev fint. Nu ser det ju tamme fan ut som att någon bor i lägenheten. Även Robert som var förbi frammåt kvällen utryckte sig såhär - Ja Basse, de syns ju att du inte bor ensam längre ; )
Lisa gjorde stekt fläskfilé och inbakad potatis till middag och det var riktigt gott. Kvällen fortlöpte framför teven med intag av rött och vitt vin, öl, whiskey samt glögg. Riktigt trevligt !

Lördags förmiddag var det uppstigning runt klockan 10. Vi skulle ut i skogen och hitta en julgran och en myrtall som jag ska ha ute på balkongen för småfåglarna. Vi packade saker som vi skulle ha med oss, gjorde ett stopp på systemet för inköp av mer julöl och sen vidare mot svängvägen. Lånade konung av svensk landsväg. Farsans "brunen", Volvo 245 !! Sen vidare mot Yxsjön och skogen. Efter att ha kört skogsbilväg efter skogsbilväg så hittade vi till slut en gran som vi bestämmde oss för. Även en myrtal blev huggen och fastsurrad på taket. Det började skymma och vi åkte ut på mina jaktmarken, Granberget. Jag såg till min fasa att det har averkats rejällt. Ser tamme fan förjävligt ut, Huvva ! Hade bössan med mig utifall att jag skulle syn på någon fågel. Såg två stycken orrar men dom försvann lika fort som jag fick syn på dem. Kanske ska berätta att det var Lisa som såg dem och inte jag ; P Vi grillade korv och njöt av en brinnande tjärstubbe ett tag, drog iväg några skott med haglet och åkte hem.

Kvällsmaten blev kalopps, riktigt gott. Thomas Jansson var förbi på en öl och en stunds skitprat. Länge sen man såg honom så det var trevligt med besök. När han for så satt vi framför teven resten av kvällen. Såg på ett par filmer och drack öl. Ja, den julölen är verkligen att rekommendera. Har inte köpt den för sista gången.

Zeunerts Julöl. Nr 11354 på Systemet

Slutligen två filmklipp som kan jämföras med Lördagens upptåg. Var inte riktigt så det gick till men nästan ; )







Bevisat !


Efter senaste kommentaren så står det klart att det är Jansson från Värpsjön ;  )
Men jag klagar inte, tycker det är roligt. För övrigt så har det inte hänt så mycket ännu. Vart sent inatt så jag tog extra sovmorgon idag. Och efter nattens sysselsättning så kan jag då konstatera att Alfred Hitcock´s filmer är rena skiten. Iochförsig har jag inte sett alla hans filmer. Men den jag såg igår var då riktigt värdelös. Orkar inte skriva ner handlingen, men dålig var den. Sean Connery var en utav huvudpersonerna. Tycker han är en bra skådespelare men han gör sig bäst som James Bond !



Har glädjen och meddela att statistiken stiger på min blogg. Jämför med hur det brukade se ut på galvpojkarna blogg som jag tidigare var aktiv skribent på, ser det ganska löjligt ut. Men det är ju på gång iallafall. Jag vet ju inte riktigt vilka som läser min blogg. Har ju några namn iallafall, men det fattas många ; P Men vill ni att jag skriver något speciellt så får ni väl säga till. Meningen är ju att bli sveriges populäraste bloggare ; )


Syns nog dåligt men det har gått uppåt de senaste dagarna. Igår hade jag hela 15 läsare så jag är mer än nöjd. Lisagumman hade ju tipsat om min blogg i ett utav hennes inlägg. Så jag ska inte vara sämre än att jag länkar till hennes och Moas blogg.
http://liimoo.blogg.se


Ska ta och packa ihop några grejjer nu och sen beger vi oss till Åsele. Gumman tänkte dricka glögg ihelgen, hon har även en vindunk hemma hos mig som är oöppnad. Och jag kom på att jag har tre flaskor rött som står till förfogande.¨
Bl a en Lindemans Shiraz, möööngött ; )
Tror inte jag tar med mig datorn till Åsele så de lär nog inte bli bloggat något under helgen. Galvpojkarna lägger alltid upp veckans låt på fredagar. Tycker den idén är bra så de tänker jag också göra.



Eddie Meduza - Norwegian boogie
Spelning på Gröna Lund


Och för övrigt så älskar jag dig mer än allt Lisa !
Du är det absolut bästa jag har !

En kommentar !!!!

Såg att jag fått en kommentar på förra inlägget. Känns tamme fan bra, ett steg i rätt riktning ; ) Det var signerat med BV så jag har min små aningar om att det är en viss herr Jansson från Varpsjö. Avslutningen på kommentaren löd Puss i ljumsken. Så det kan inte vara någon annan helt enkelt !
Har nyss ätit middag som lillguamman tillagade. Som vanligt lika gott =)
Innan de har vi vart och handlat lite granna tillsammans med svärmor. Bra att fylla på födoförådet lite. Och imorgon verkar det som att vi åker till Åsele. Antigen mitt på dagen när älsklingen slutar skolan eller lite senare, vi får se. Pratade med Fanto idag också, han ville komma och hälsa på. Eftersom att det går dåligt med tanke på att jag är i Dorotea så erbjöd jag honom att komma ihelgen. Får vell se om han dyker upp. Hoppas de iallafall, var länge sen man såg honom.
Undra just om Robert kommer hem ihelgen, kanske ska bjuda in honom på kaffe också.

Älskar dig Lisagumman, du är snyggast !


Tripp till Åsele

Nån gång mitt på dagen så for jag och lillagumman till Åsele. Jag skulle dit och hämta några papper för min stämpling. Vi passade även på att ta med några lådor vi har haft ståendes i köket. Lika bra att börja flytta, underlättar ju bara vid slutskedet. Väl i Åsele så startade jag en laddning med tvätt, bar utemöblerna ner till förrådet. Där jag även passade på att placera om allt rat för att underlätta framkomligheten och ge mer utrymme för kommande saker. Även vaktmästaren var förbi och rengjorde fläktfiltret ovanför spisen samt rengjorde ventilationerna i taket. Ren och frisk luft är viktigt. Inte att förglömma den minskade bakteriehalten i fläktfiltret. Fan lägenheten måste ju ha ökat i värde med flera hundra procent ;P Han sa att han hade glömt bort min lägenhet eftersom att jag aldrig är hemma längre. Men han hade pratat med Jansson idag och fått beskedet om att jag var hemma. Och hur Jansson vet om det har jag ingen aning om. Men med tanke på mitt dåliga minne så är det ju inte omöjligt att jag berättade det för honom igår under ett samtal.
Innan vi åkte tillbaka till Dorotea så for vi förbi morsfars på svängvägen för att äta raggmunkar. Känner mig väldigt nöjd över att jag passade in så precis att vi åt där innan vi for. Tror även att Lisa kände att det passade ypperligt ; )
Man kan ju tycka att jag bara skriver en massa onödigt. Men jag har som mål att hålla min blogg vid liv så jag måste ju skriva om någonting !

Ihelgen har vi tänkt att vara i Åsele. Köra dit lite grejjor och även julpynta. Är väl lite tidigt att göra det redan nu. Men framöver så kommer det finnas så lite tid till sånnt. Nästa helg ska vi ju flytta resterande saker till Åsele och veckan efteråt så är det första advent. Hade även tänkt att hugga en julgran och en tall som jag ska ha ute på balkongen. Planerar att klä den med en ljusslinga och hänga upp mitt fågelbord. Småfåglarna ska också ha mat ! 
Både jag och Lisa kan nog tycka att det är "lite onödigt" att börja med förändringar när vi ändå ska flytta i slutet av Januari. Men båda två vill få det julfint och det blir ju trots allt vårt hem framtills slutet av Januari så det är lika bra att passa på.

Nej nu ska jag avrunda och ge älsklingen en puss hade jag tänkt.
Älskar dig mer än allt min ros !



Ny vecka !

En ny vecka har tagit sin början. Måste säga att det har vart en bra helg. Tillbringade helgen tillsammns med älsklingen, kan ju sluta på annat sätt än i glädje =) Lisa jobbar till klockan nio så jag är ensam. Hur hon jobbar resten av veckan har jag ingen aning om. Än om jag frågar henne eller läser hennes schema som sitter på kylskåpsdörren så glömmer jag bort det ; P Har suttit och försökt skriva ett bra CV på AMS. Och jag måste medge att det inte är det lättste. Anser att det ska vara personligt och sticka ut litegranna. Men samtidigt inte alltför mycket. Svårt att hitta en bra balans !
Det lättaste hade ju vart om man bara behövde skriva - Anställ mig jag är jätteduktig ! ; ) Men jag är rädd att det inte riktigt fungerar så bra. Å andra sidan vet man ju inte förnst man har provat, men jag tror jag skippar det ;P Nej jag hoppas verkligen att det dyker upp något, att jag lyckas hitta ett jobb. Har inte vart arbetslös så länge men det känns att man inte är van att vara hemma om dagarna. Är ju så dåligt betalt också !

Nästa helg har vi tänkt att flytta Lisas grejjer till Åsele. Vi kommer att bo i min lägenhet tills den sista Januari ungefär. Kan hända att det blir en tidigare flytt också. Men som det ser ut nu så blir det i slutet av Januari som vi får ta den nya lägenheten. Blir extra arbete eftersom vi måste flytta två gånger. Men den nya lägenheten ligger inte långt ifrån den nuvarande så det lär inte ta lång tid att flytta grejjerna. Jag brukar resonera såhär när det gäller att flytta. Är det inom samma ort så flyttar man allt på en dag om man bara stressar och ger järnet ;P Men vi får väl se hur lång tid det tar ! Sen är Lisas bil färdig reparerad. Det kunnde inte komma lägligare =)

Trivs så förbannat bra tillsammans med min Lisa. Vi ska äntligen få flytta ihop och bara njuta av varandras närvaro varenda dag <3 Allt ska kommer bli så underbart !
Lisa jag älskar dig !



Ett år senare !

Ett år sen senaste inlägget !

Livet är underbart tillsammans med min Lisa. Vi ska snart flytta till vår nya lägenhet och allt kommer att bli superbra =)
Att vara bakfull brukar för det mesta inte vara någon höjdare. Vi var på middag hemma hos Lisas pappa igår. Efter god mat ett par vinglas, några muggar glögg, ett par glas whiskey och några starköl blev resultatet en smärre bakfylla idag. Men gumman har vart så förbannat underbar idag ! Tagit hand om mig och gosat med mig. Är hon så varenda gång jag är bakfull skulle jag kunna vara de varenda dag ; P
Sen ska jag ju poängtera att hon är alltid mysig !

Lisa jag älskar dig !

RSS 2.0