Städning

Kan inte förstå att nästan alla som jag känner tycker det är så tråkigt att städa. Tycker det är förbannat roligt, visserligen kan det vara jobbigt ibland. Men när man sen ser resultatet så känns det värt all möda. Och för det mesta brukar det gå rätt fort. Något jag däremot inte gillar, det är att dammtorka. Tycker man styr det där förbannade dammet runt runt ! Riktigt trevligt är det på fredags eftermiddagen eller på lördag förmiddag, kan man ta en pilsner medans. Brukar ju kunna bli svettigt ; P

Igår så lyssnade jag igenom Mannen utan hjärna från 1976. Första kassetten som Eddie gav ut under namnet E.Hitler & Luftwaffe. Ett spår på kassetten, Jag vill runka balle, är absolut min nya favorit. Den har allt, och även ett svängigt sound ; )



Skulle göra vad som helst för att få tag på denna kassett !





Lyssna och njut. Lägger dock upp en annan version då orginalinspelningen är så dålig.


Sommarkänsla

Har varit varmt nu ett par veckor, vilket har gjort att man har fått smak av sommaren. Det ligger fortfarande snö kvar på vissa ställer, inte så mycket, men ändå. Nej så vi har redan hunnit grilla ett par gånger och naturligtvis druckit vin ; ) Det enda vi inte har hunnit med ännu är att äta ute på balkongen. Men det kommer väl. Jobbar nu denna månad ut och juni månad. Har semester två veckor i Juli, veckorna över marknan. Sen är jag pappaledig hela Augusti, samt ledig under älgjakten. Hade hoppats på att få vara ledig midsommar, finns fortfarande möjlighet till ledigt. Men går det inte så ska jag väl samtidigt inte klaga, har fått igenom min ledighet precis som jag ville ha den. Vad som händer under semestern vet jag inte riktigt, vi har inte planerat in något speciellt förutom att vi ska till åsele på marknan.



Jag och älsklingen under en marknad för några år sedan.

Bäverjakten pågår ju som dom flesta jaktintresserade vet, från oktober till maj. Har hunnit ut tre gånger denna vår. Ur synpunkten att jaga bäver så har det vart en bra vår. Vatten-nivån i bäckar och åar har inte vart så hög, det har vart kanon med andra ord. Premiären blev riktigt lyckad, skjöt en stor satans ubåt på runt 20 kg. Var riktigt roligt faktiskt.

   

Skaplig bäver. TXP:n bar fram hälsningen, resultatet blev....utslagna tänder kan man säga ; P

Har gått i tankar om att byta jobb. Det är synd för jag trivs verkligen med mitt jobb. Men nackdelen är att jag tycker jag jobbar för mycket. Eller jobbar för mycket kan jag väl inte heller påstå, jag jobbar däremot mycket varje dag. Det går iofs bra, dagarna brukar gå fort eftersom dom är så fullmatade. Men det är just det här att sova borta. Jobbar tre dagar och är ledig två, rullar på så. Var femte helg har jag dock ledigt tre och en halv dag. Men av dom tre dagarna så ligger jag bort två. Sista dagen är jag hemma runt 7 på kvällen, och då har man kört från umeå till dorotea, dorotea-umeå och umeå-dorotea. Man är ganska nöjd efter det passet. Som sagt så är det arbetstiderna som jag inte är nöjd med. Jobbar 2 ½ helg av fem. Vill inte vara ledig mitt i veckan, utan jag vill vara ledig på helgen. Men jag har bara mig själv att skylla. Detta visste jag om när jag tog jobbet. Har inte kommit som ett brev på posten i efterhand. Får se om det dyker upp något annat.

Barnen mår bara bra. Othilia åkte hem igår efter att ha vart här i 3 dagar. Hon kommer på onsdag igen, så det blir full fart. Eddie växer så det knakar och är nog inte långt ifrån att börja röra sig för egen maskin ; )


Ledig

Efter att ha jobbat tre dagar så är jag nu ledig i två. Sen väntar bara en och en halv dags jobb och sedan har jag tre dagars ledigt. Känns riktigt skönt att vara hemma =) Imorgon ska jag till lycksele en sväng och sedan tänkte jag ut och premiärjaga bäver. Om vädret tillåter vill säga. Har vart en kanonvår ur den synvinkeln. Tinat fort och inte så mycket vatten. Ska bli härligt att komma ut igen. Var ju ett år sedan sist ! Är lite insperationslös till att skriva ett inlägg idag. Men jag tänkte iaf ge mig till känna så ni inte tror att jag lagt ner bloggen ännu en gång ; )

I övrigt så är allt som vanligt. Lillgrabben växer så det knakar och mår bra. Othilia är lika go som vanligt. Och Lisa är så underbar så =)


RSS 2.0